Wanneer kun jij met pensioen?
Maart 2018
En dit is ‘m dan: onze nieuwe digitale nieuwsbrief
Een digitaal overzicht om je snel te informeren over handige weetjes en actualiteiten over jouw pensioen. En omdat jij je e-mailadres aan ons fonds hebt doorgegeven, ontvang jij deze digitale nieuwsbrief ook. De volgende nieuwsbrief kun je na de zomer verwachten. Heb je een onderwerp voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten met een e-mail aan info@bpfl.nl. Misschien zie je het in de volgende nieuwsbrief terug.
Wanneer kun jij met pensioen?
Sinds 1 januari 2018 is de pensioenleeftijd van ons fonds 68 jaar. Het ouderdomspensioen dat je voor deze datum hebt opgebouwd wordt omgerekend naar de nieuwe pensioenleeftijd 68. Daardoor gaat je ouderdomspensioen omhoog. Het pensioen wordt namelijk over een kortere periode uitgekeerd. Wanneer jouw pensioen ingaat, bepaal je zelf. De hoogte van het pensioen kan hierdoor veranderen. Check hier jouw keuzes.
Winnaars van de logo-wedstrijd zijn bekend
Wij hebben onze huisstijl en ons logo een flinke opfrisbeurt gegeven. Daar mochten jullie – als deelnemers van ons fonds – je mening over geven. En dat hebben jullie gedaan! We kregen meer dan 80 inzendingen. De jury had het dan ook niet makkelijk om 10 winnaars te selecteren uit de positieve en kritische inzendingen. Lees de winnende inzendingen op de website.
Maak jij al gebruik van de Berichtenbox?
In de Berichtenbox van de overheid ontvang je berichten van het UWV, de Belastingdienst, de gemeente en, als je dat instelt, van ons pensioenfonds. Als er nieuwe informatie beschikbaar is in de Berichtenbox, krijg je een melding. Om ook de berichten van ons fonds te ontvangen log in je op mijn.overheid.nl. Je kan dan een vinkje zetten bij Pensioenfonds Levensmiddelen. Hierna ontvang je ook informatie van ons in de Berichtenbox. Lees verder...
Honderd jaar! Dat verdient een bloemetje
We worden met z’n allen steeds ouder. Dus bereiken steeds meer gepensioneerden van ons fonds de 100 jaar. Ons fonds zet alle gepensioneerden die deze mijlpaal bereiken in het zonnetje met een mooi boeket bloemen. Mevrouw Stolk was afgelopen maand de eerste die een boeket in ontvangst heeft genomen op haar 100ste verjaardag. Wist je al dat onze oudste deelnemer 105 jaar is? Lees verder...
Zo staat ons fonds er financieel voor
De financiële positie van ons fonds is in de loop van 2017 verbeterd. De beleidsdekkingsgraad was eind februari 2018  104,1%. Dat betekent dat voor elke € 100 die ons fonds (in de toekomst) aan pensioen moet betalen, ongeveer € 104 aan vermogen aanwezig is. Op de website vind je meer informatie over onze financiële positie en wat dit betekent voor jouw pensioen.
Nieuw in dienst? Dan kun je je pensioen weer meenemen
Als je van baan verandert, is het weer mogelijk om je pensioen mee te nemen. Dat noemen we ook wel waardeoverdracht. Dat komt door de verbetering van de financiële positie van ons fonds. Heb je een verzoek ingediend? Dan hoef je niets te doen. We nemen je verzoek weer opnieuw in behandeling. Voorwaarde is wel dat de financiële positie van het andere pensioenfonds ook goed genoeg is. Lees verder...
Aanmelden
Is deze e-mail interessant voor iemand die je kent? Stuur deze dan door. Aanmelden voor onze mailings gaat heel eenvoudig.
Reageren?
Wil je reageren? De redactie stelt je mening op prijs.
Mail ons
Service
Contact
Disclaimer

Deze nieuwsbrief is verzonden aan