BPFL: Het laatste nieuws voor werkgevers
juni 2018
Voor werkgevers
BPFL wil met deze nieuwsbrief graag alle aangesloten werkgevers op de hoogte houden. Ontvangt u deze mail als administratiekantoor? Stuur hem dan door naar de bij BPFL aangesloten werkgever(s).
Wanneer krijgen we actuele nota's?
2018 is een overgangsjaar. Begin 2019 zijn alle data compleet en verwerkt. Dan ontvangt u een afrekennota over 2018. Vanaf januari 2019 ontvangt u elke maand van ons een premienota op basis van actuele gegevens. Uw nota’s in de werkgeversportal bevatten dan ook specificaties op deelnemersniveau.
Al 1.043 werkgevers betalen via automatische incasso
Automatische incasso is gemakkelijk en u betaalt altijd op tijd. Mogelijk had u tot 1 januari 2018 al een automatische incasso. Een machtiging is bedrijfsgebonden. Helaas mogen wij die machtiging dan ook niet overzetten van Syntrus Achmea naar AZL. Dit is het gevolg van de wettelijke regels. Wij begrijpen dat dit vervelend is, maar u moet de machtiging voor automatische incasso opnieuw afgeven. 

Wilt u een machtiging voor automatische incasso aan AZL afgeven? Download op onze website het formulier ‘Doorlopende machtiging’ , vul het in en stuur het ondertekend naar ons per post. Bent u ook aangesloten bij het Sociaal fonds, dan moet u daarvoor een aparte machtiging afgeven. Dit formulier vindt u hier.
BPFL zoekt vlogger
De ‘J’ouw Dag’ voor uw werknemers is verschenen. Dit online magazine heeft een nieuwe naam en is in een nieuw jasje gestoken. Een van de onderwerpen in J’ouw Dag is een oproep voor een vlogger. We zoeken iemand met flair die niet cameraschuw is. Kennis van pensioenen is niet nodig en er staat een leuke vergoeding tegenover. Breng deze oproep ook bij uw werknemers onder de aandacht. Print bijgaande poster en hang deze bij u in het bedrijf op. Lees verder
De werkgeversportal: hebt u zich al aangemeld?
Correcties op loon- en dienstverbandgegevens van vóór 1 januari 2018 moesten voor 20 februari 2018 doorgegeven zijn. Het komt voor dat dat door omstandigheden nog niet is gebeurd. Hebt u correcties van vóór 1 januari 2018? Dan kunt u deze alleen aan ons doorgeven met het invulbestand terugwerkende kracht mutaties.  
Deze correcties kan AZL pas verwerken na afronding van de transitie. Want daar bevindt zich een belangrijk controlemoment: de stand bij AZL na de transitie moeten we vergelijken met de eindstand bij Syntrus Achmea. Deze moet sluitend zijn. De accountant en de actuaris van het fonds baseren daar immers hun controles op. Daarna vinden eerst de mutaties 2018 plaats en daarna de verwerking van de correcties. Dit betekent dat de financiële gevolgen van deze correcties begin 2019 verwerkt en zichtbaar zijn.
Onze financiële positie
De financiële positie van ons fonds was, met een beleidsdekkingsgraad van 104,1%, enkele maanden op rij onveranderd.

Eind mei was de beleidsdekkingsgraad 104,3%. Ons fonds is nog in herstel totdat de reserves voldoen aan de regels. Op de website vindt u meer informatie over onze financiële positie.
Pensioen regelen we samen
We werken in Nederland gemiddeld één dag in de week voor ons pensioen. Een belangrijke arbeidsvoorwaarde, die we samen regelen voor uw werknemers. 
Wat moet een werknemer weten? Welke informatie moet u aan BPFL doorgeven? Het antwoord op deze en andere vragen hebben wij voor u op onze website gezet.
Om u daarbij te helpen, is ook de checklist wegwijs in pensioen ontwikkeld. Op deze checklist staan de belangrijkste (pensioen)acties en pensioeninformatie.
Aanmelden
Is deze e-mail interessant voor iemand die u kent? Stuur deze dan door. Aanmelden voor onze mailings gaat heel eenvoudig.
Reageren?
Wilt u reageren? De redactie stelt uw mening op prijs.
Mail ons
Service
Contact
Disclaimer
Privacyverklaring werkgevers

Deze nieuwsbrief is verzonden aan