Nieuwsbrief Deelnemers
november 2018
Hebt u ook van die dromen?
Van mooie vakanties als u eenmaal met pensioen bent en alle tijd hebt? Van een nieuwe keuken of van een spetterend feest als u straks iets te vieren hebt? Kan dat allemaal van uw pensioen? Dat is de vraag!

Met de Pensioenschets komt u daar snel achter. U vindt daar uw pensioen van SPNG en u kunt zelf heel makkelijk aangeven welke kosten u na uw pensionering denkt te hebben. Voor wonen en kleding, voor vervoer en voor boodschappen. Zo ziet u of u met uw pensioen straks uw dromen waar kunt maken.

Log hier in en klik door naar de Pensioenschets.
Gaan u en uw partner uit elkaar?
Soms gaat het gewoon niet meer en is uit elkaar gaan de enige oplossing. U denkt dan niet direct aan uw pensioen, u hebt immers wel andere dingen aan uw hoofd.

Maar bij een scheiding heeft uw partner recht op de helft van het pensioen dat u tijdens deze relatie hebt opgebouwd. Dat staat in de wet.

U kunt samen ook andere afspraken maken. We raden u aan in alle gevallen dit formulier te gebruiken.
SPNG is financieel stabiel
Financieel gaat het niet slecht met SPNG, maar ook niet heel goed. Al enige maanden heeft het fonds steeds ongeveer 4,8% méér aan beleggingen dan strikt nodig is. Dat wordt berekend aan de hand van twee dingen:
  • onze beleggingen (aandelen, obligaties e.d.)
  • de pensioenen die we tot ver in de toekomst gaan uitbetalen.
We drukken dat uit in de dekkingsgraad. De dekkingsgraad waarop het bestuur besluiten baseert, was eind september 104,8%. Op onze website leest u meer over onze actuele financiën.
Elke 23ste: betaaldag
Bent u met pensioen, dan is de 23ste van elke maand betaaldag voor uw pensioen van SPNG. Is dat een keer in het weekeinde? Dan krijgt u uw pensioen de vrijdag ervoor.

Op onze website ziet u de precieze betaaldata van het hele jaar. Ontvangt u pensioen op een buitenlandse rekening? Dan kan het zijn dat uw betaling een paar dagen later op uw rekening staat.
Wat vindt u van de communicatie van SPNG?
Dat willen we heel graag weten! Daarom vragen wij u volgende week om hierover wat vragen te beantwoorden. Digitaal en zonder inloggen, dus dat gaat best makkelijk. Als u er een minuutje of vijf voor vrij wilt maken, dan vinden we dat erg fijn! U krijgt hiervoor een aparte e-mail. Dan bent u alvast op de hoogte!

Deze nieuwsbrief is verzonden aan