Deelnemers
december 2018
Je pensioenregeling wijzigt vanaf 1 januari 2019
Je zult het ongetwijfeld gemerkt hebben: de rente is super laag. Sparen levert nauwelijks wat op. En dat geldt ook als je ‘spaart’ voor pensioen. Dat doe je automatisch via ons fonds. Wij beleggen dat geld. Door de lage rente moeten we meer geld opzij zetten om voor iedereen (straks) een goed pensioen te regelen. Het heeft ook grote invloed op onze financiële positie.

Geen verhoging pensioen, meer premie
Daarom verhoogt ons fonds de pensioenen niet per 1 januari 2019 én gaan jij en je werkgever iets meer pensioenpremie betalen. Daarnaast bouw je in 2019 iets minder pensioen op dan in 2018. Voor deelnemers van de voormalige Stichting Coop Pensioenfonds kunnen afwijkende afspraken gelden.

Dit is geen fijn bericht. Toch is het nodig. Want als het even kan, willen we voorkomen dat we straks ergere maatregelen moeten nemen, zoals een verlaging van de pensioenen. In januari krijg je nog een brief met meer informatie over deze wijzigingen.
Mijn Pensioencijfers: actueel én lekker makkelijk
Is pensioen moeilijk? Welnee. Ga er even voor zitten. Pak je DigiD, log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers, check je eigen pensioencijfers en gebruik de online tools. Actueel, leuk, snel, interessant én lekker makkelijk.

 
1. Actueel: zo staat je pensioen er nu voor

Hoeveel pensioen heb je bij ons fonds? Dat antwoord heb je binnen een minuut. Als je inlogt, zie je je persoonlijke cijfers in bruto en netto bedragen. Deze informatie wordt elk kwartaal ververst. Het is dus actueler dan het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat wij je elk jaar sturen. Ben je dat overzicht kwijt? Geen probleem! Je laatste UPO vind je ook in Mijn Pensioencijfers.
2. Leuk: spelen met je pensioencijfers
Sluit je ogen. Stel je voor. Je bent 68 jaar en staat aan de start van je leven als gepensioneerde. Waar woon je? Hoe woon je? Ga je op reis? Slaap je altijd uit? Maak je wilde (en minder wilde) plannen waar in de Pensioenschets. Dat is een online tool in Mijn Pensioencijfers. Speel het spel met je eigen pensioencijfers en je ziet in één oogopslag of je straks genoeg pensioen hebt.
3. Snel: pensioenzaken 24/7 regelen
Belangrijke veranderingen in je werk of privéleven horen we graag van je. Middenin de nacht je nieuwe partner aanmelden? Geen probleem! Vergeten om je scheidingspapieren op te sturen? In een paar klikken is het geregeld. Gebruik daarvoor de formulieren in Mijn Pensioencijfers. Zo zijn wij 24/7 bereikbaar voor jou.
4. Interessant: valt er wat te kiezen?
Jazeker! Je kunt bijvoorbeeld eerder of in deeltijd met pensioen. Of een tijdje wat meer en daarna minder krijgen, of omgekeerd. Of meer partnerpensioen regelen. Voel je daar wel wat voor? Dan kun je straks uitrekenen wat dit betekent voor je pensioen in de Pensioenplanner. Dit is vooral interessant voor jou als je binnen een paar jaar met pensioen gaat. De bedragen zijn gebaseerd op wat in onze administratie over jou bij ons bekend is. De Pensioenplanner is nu nog niet online. We verwachten dat je deze eind 2018, begin 2019 kunt gaan gebruiken.
5. Makkelijk: hebben wij het juiste e-mailadres?
Krijg je een nieuw e-mailadres? Vergeet niet om dat aan ons door te geven. Dan mis jij geen belangrijke informatie over je pensioen. Doorgeven kan - je raadt het al - via Mijn Pensioencijfers. Doordat je eerst inlogt, weten wij zeker dat jij het bent. Want informatie over jouw pensioen is alleen voor jouw ogen bedoeld. Je kunt dan meteen checken of wij de juiste gegevens van jou in onze administratie hebben.
Aanmelden
Is deze e-mail interessant voor iemand die je kent? Stuur deze dan door. Aanmelden voor onze mailings gaat heel eenvoudig.
Reageren?
Wil je reageren? De redactie stelt je mening op prijs.
Mail ons
Service
Contact
.br/> Disclaimer
Privacyverklaring

Deze nieuwsbrief is verzonden aan