Deelnemers
april 2019
De beste maanden voor je geldzaken
Heb je de blauwe envelop van de Belastingdienst al ontvangen? Dan moet je voor 1 mei weer de aangifte inkomstenbelasting doen. Als je dan toch bezig bent met je geldzaken… waarom check je dan niet meteen je pensioen? Wel zo handig.

Lees verder
Rente maakt pensioen duur
De lage rente van dit moment zet druk op onze financiële positie. We kunnen alle pensioenen betalen, maar we hebben niet veel buffers. Dat zien we aan onze dekkingsgraad. Die moet bijna 120% zijn, maar was eind februari slechts 102,3%. We doen er alles aan om dat percentage te laten stijgen. Na een dip eind 2018, zit onze financiële positie begin 2019 weer in de lift. Op onze website staat actuele informatie over onze financiële positie.
Laat de pensioenplanner jouw rekenwerk doen
Als je straks met pensioen gaat, kun je kiezen. Bijvoorbeeld of je je pensioen eerder wilt laten ingaan of een stukje van je pensioen wilt gebruiken om een hoger pensioen voor je partner te regelen als jij komt te overlijden. Door deze keuzes wordt je pensioen hoger of lager. De Pensioenplanner rekent dat voor je uit. Je vindt de Pensioenplanner in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van onze website. Let op: aan de keuzeoptie ‘deeltijdpensioen’ wordt nog gewerkt. Die komt binnenkort beschikbaar in de Pensioenplanner.
Pensioenoverzicht downloaden!
Een huis kopen is een grote financiële beslissing. En de verplichting om je hypotheek te betalen loopt nog héél lang door. Daarom is het slim om je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) mee te nemen naar je hypotheekadviseur. Het UPO kun je downloaden in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van onze website. Deze zomer verschijnt het UPO over 2018. Hierover ontvang je nog bericht. Heb je ook ergens anders pensioen opgebouwd? Ga dan naar www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een compleet overzicht van je pensioen via verschillende werkgevers en AOW van de overheid. Dan sta je straks niet voor verrassingen.
Onze nieuwe pensioenregeling: weet je nog?
Je zult het ongetwijfeld gemerkt hebben: de rente is super laag. Sparen levert nauwelijks wat op. En dat geldt ook als je ‘spaart’ voor pensioen. Dat doe je automatisch via ons fonds. Omdat de rente zo laag is, hebben we per 1 januari 2019 maatregelen genomen. Er geldt een nieuwe pensioenregeling. Hierover hebben we je begin dit jaar bericht gestuurd. Heb je dat gelezen? En begreep je wat dit betekent voor je pensioen? Andere deelnemers hebben ons vragen gesteld. Deze vind je op onze website bij de veelgestelde vragen. Check ook de rekenvoorbeelden. Heb je nog vragen? Stel ze aan onze medewerkers. Zij helpen je graag!
Aanmelden
Is deze e-mail interessant voor iemand die je kent? Stuur deze dan door. Aanmelden voor onze mailings gaat heel eenvoudig.
Reageren?
Wil je reageren? De redactie stelt je mening op prijs.
Mail ons
Service
Contact
Disclaimer
Privacyverklaring

Deze nieuwsbrief is verzonden aan