BPFL: het laatste nieuws voor werkgevers
juli 2019
Het Uniform Pensioenoverzicht voor uw werknemers
Uw werknemers ontvangen in juli het jaarlijkse overzicht van hun pensioen bij ons fonds. Ze zien niet alleen hoeveel pensioen ze tot nu toe hebben opgebouwd, maar ook hoeveel pensioen ze straks ongeveer kunnen verwachten. Nieuw is onder meer ook de vermelding van het percentage dat aan pensioenpremie is afgedragen: dat wat zij zelf betaald hebben én dat wat u als werkgever heeft bijgedragen. Hebben uw werknemers vragen over het overzicht? Op onze website hebben we de meeste gestelde vragen mét antwoorden op een rij gezet.
Hebben we een e-mailadres van uw werknemer? Of heeft hij/zij zich aangemeld bij de Berichtenbox? Dan ontvangt uw werknemer een digitaal bericht dat het pensioenoverzicht klaar staat in Mijn Pensioencijfers.
Hebben we geen e-mailadres? Dan ontvangen ze datzelfde bericht via de post. Werknemers die hebben laten weten dat ze die persoonlijke pensioeninformatie op papier willen blijven ontvangen, ontvangen het pensioenoverzicht natuurlijk via de post.
Wilt u aansluiten op Pensioenaangifte?
De meeste werkgevers leveren gegevens bij ons fonds aan via Pensioenaangifte. Wilt u dat ook? Koppel uw salarisadministratie aan onze pensioenadministratie! Gegevens uit uw loonaangifte verstuurt u dan rechtstreeks naar AZL én de Belastingdienst. Dat scheelt tijd en moeite. We noemen deze werkwijze Pensioenaangifte. Vraag dit aan via het formulier Pensioenaangifte. Deze vindt u in de werkgeversportal  of op www.mijnpensioenadministratie.nl. Als u dat fijn vindt, lichten we het proces toe. Bel ons op 088 - 116 3071 of stuur een e- mail
Rentenota en optie automatische incasso
Ons fonds brengt de wettelijke rente in rekening als u een nota te laat, dus na de vervaldatum, betaalt. Deze zogeheten rentenota versturen we twee keer per jaar. Betaalt u te laat in maart? Dan krijgt u deze rentenota op zijn vroegst vanaf 1 juli. Wilt u geen omkijken hebben naar het betalen van de pensioenpremie? Maak dan gebruik van onze automatische incasso. U regelt dit snel en eenvoudig via het machtigingsformulier op de werkgeversportal. Is automatische incasso niets voor u, zorg er dan voor dat u betaalt vóór de vervaldatum. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Financiële positie onder druk door lage rente
Pensioenfondsen hebben veel last van de lage rente. Daardoor moeten wij veel geld opzij zetten om in de (verre) toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Wij publiceren elke maand onze actuele financiële positie op onze website. Eind mei was de  beleidsdekkingsgraad 101%. Ons fonds heeft een herstelplan ingediend bij DNB.
Goed om te weten
 • Pensioenakkoord: het zal u niet ontgaan zijn. Er is een principeakkoord bereikt over pensioen en AOW-leeftijd. Lees meer hierover op onze website.
   
 • Jaarverslag 2018: in het jaarverslag 2018 blikken we terug op de belangrijkste gebeurtenissen van vorig jaar. We maken de balans op en ons bestuur legt verantwoording af over het gevoerde beleid.
   
 • Verkort jaarverslag: net als vorig jaar verschijnt in juli een handige samenvatting van ons jaarverslag. Zodra het is gepubliceerd op de website, ontvangt u hierover een berichtje in uw mailbox.
   
 • Overzicht data afrekennota’s: maandelijks ontvangt u een afrekennota gebaseerd op de door u aangeleverde gegevens. Wilt u precies weten wanneer u een nota krijgt? Bekijk dit online overzicht met data.
   
 • Handige weetjes over pensioen in J’ouw Dag: In juli is ons digitale magazine J'ouw Dag voor uw werknemers gepubliceerd.
Aanmelden
Is deze e-mail interessant voor iemand die u kent? Stuur deze dan door. Aanmelden voor onze mailings gaat heel eenvoudig.
Reageren?
Wilt u reageren? De redactie stelt uw mening op prijs.
Mail ons
Service
Contact
Disclaimer
Privacyverklaring

Deze nieuwsbrief is verzonden aan