Hoe zit het bij ons fonds?
Oktober 2019
Waarschijnlijk gaan de pensioenen in 2020 omlaag
Je hebt het vast gelezen of gehoord in de media: 'Pensioenfondsen moeten korten'. Ook bij BPFL is er grote kans dat we de pensioenen in 2020 moeten verlagen. De financiële positie van ons fonds is niet goed genoeg. Onze beleidsdekkingsgraad was eind september 96,7%. Op onze website houden we je op de hoogte van de actuele situatie.
Ben je tussen 25 en 35 jaar?
Een nieuwe baan of je eerste (of tweede) huis kopen? Trouwen of samenwonen? Spannend! Beslissingen kunnen ook invloed hebben op je inkomen later. Kijk eens op de website De tijd van je leven voordat je wat tekent!
Nieuw pensioenstelsel
Het zal je vast niet zijn ontgaan. Het Nederlandse pensioenstelsel is vaak in het nieuws de laatste tijd. Er zijn namelijk plannen voor een nieuw pensioenstelsel. Er gaat van alles veranderen, ook voor jou! Hoewel nog veel onduidelijk is, hebben we wat we wél weten alvast voor je op een rijtje gezet.
Is na de zomer de koek op?
‘Meer zit er niet meer in. De koek is op’. Elk jaar stranden er na de zomervakantie relatief veel relaties. Geen mooie tijd. Je gaat uit elkaar en moet allerlei zaken regelen en verdelen. Als je getrouwd was, gelden er regels voor de verdeling van je pensioen. Woonde je samen? Ook dan moet je misschien wat doen.
Wat doe je met je Uniform Pensioenoverzicht?
Elk jaar krijg je van ons fonds een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). In dat UPO staat de actuele stand van je pensioen bij ons fonds. Je ziet hoeveel pensioen er voor je is en wat er bijvoorbeeld is geregeld als je arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden. Controleer of je partner op je UPO staat. En klopt het percentage dat je werkte in 2018?
Je UPO staat online in Mijn Pensioencijfers bij jouw persoonlijke Documenten. Inloggen doe je met je DigiD.
Waardeoverdracht van je pensioen tijdelijk niet mogelijk
Als je van baan verandert, kun je je pensioen meenemen. Dat heet waardeoverdracht. Daaraan zijn voorwaarden verbonden. Op dit moment is onze financiële posie niet goed genoeg. Daarom kan jij je pensioen tijdelijk niet meenemen van of naar een ander pensioenfonds of verzekeraar. Je kunt wél een aanvraag indienen. Deze wordt automasch in behandeling genomen zodra de financiële positie weer goed genoeg is. Op onze website staat hierover meer informatie.
Als je het eeuwige leven hebt...
We kunnen met zekerheid zeggen dat niemand het eeuwige leven op aarde heeft. Het is daarom goed om te weten dat voor jouw partner en kinderen bij ons fonds een inkomen is geregeld als het noodlot toeslaat. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap, dan hoef je niets te doen. Jouw partner heeft, onder voorwaarden, automatisch recht op partnerpensioen (en je kinderen op wezenpensioen) als je er niet meer bent. Woon je samen? Dan gelden specifieke voorwaarden.
Aanmelden
Is deze e-mail interessant voor iemand die je kent? Stuur deze dan door. Aanmelden voor onze mailings gaat heel eenvoudig.
Reageren?
Wil je reageren? De redactie stelt je mening op prijs.
Mail ons
Service
Contact
Disclaimer
Privacyverklaring

Deze nieuwsbrief is verzonden aan