Nieuwsbrief Deelnemers
April 2020
U kunt op ons rekenen
Door ‘corona’ regelen we achter de schermen sommige zaken net wat anders. Maar daar merkt u hopelijk zo weinig mogelijk van. Lees meer
Digitale communicatie is heel gewoon
Wij hebben uw e-mailadres en houden u zo digitaal op de hoogte. Bijna 60% van uw collega’s ontvangt echter nog geen (persoonlijk) pensioennieuws via deze digitale weg. Simpelweg omdat ze hun e-mailadres nog niet hebben doorgegeven in Mijn Pensioencijfers. U kunt ons helpen: stuur dit bericht door aan uw collega’s. Samen sterk voor een digitale toekomst!
Meer weten hoe wij omgaan met uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens? Lees de informatie op onze website.
Uw UPO ook digitaal
Elk jaar krijgt u van ons fonds een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). In dat UPO staat de actuele stand van uw pensioen bij ons fonds. U ziet hoeveel pensioen er voor u is en wat er voor uw nabestaanden is geregeld. Bekijk het UPO goed. Controleer bijvoorbeeld of de gegevens van uw partner goed op het overzicht staan. Op het UPO staat uw pensioen ook in drie scenario’s. Daarmee ziet u hoe economische mee- of tegenvallers mogelijk invloed hebben op de hoogte van uw pensioen. Hoe dat komt, leest u op onze website
Online vindt u uw UPO bij Documenten in Mijn Pensioencijfers.
Is uw partner bij ons aangemeld?
Het is goed om te weten dat voor uw partner en kinderen bij ons fonds, onder voorwaarden, een inkomen is geregeld als zij er alleen voor komen te staan. Uw partner moet dan wel bij ons bekend zijn. Staat uw partner nog niet op het UPO? Dan moet u uw partner aanmelden.

Uw partner aanmelden
  • Woont u samen? Dan moet u ook zelf uw partner bij ons aanmelden. Dat kan online in Mijn Pensioencijfers. Pensioenzaken direct regelen.
    Hierbij geldt: 
    • Woont u minder dan 5 jaar samen, dan is een samenlevingscontract (afgesloten bij een notaris) verplicht.
    • Woont u meer dan 5 jaar samen, stuur dan een uittreksel van gemeente mee waaruit dat blijkt.
  • Als u trouwt of bent getrouwd in het buitenland, moet u zelf uw partner bij ons aanmelden. Dat kan online in Mijn Pensioencijfers. Pensioenzaken direct regelen. Komt u te overlijden, dan moeten uw nabestaanden ons dat laten weten.
Bent u getrouwd?
Dan hoeft u niets te doen. Als u bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebt in Nederland, heeft uw partner automatisch recht op partnerpensioen (en uw kinderen op wezenpensioen) als u er niet meer bent. Via de gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) krijgen wij automatisch bericht als u overlijdt.
Hoe staan we ervoor?
In januari hadden we al last van de gevolgen van de coronacrisis. Beleggers maken zich zorgen en de rente is verder gedaald. Dat is slecht nieuws voor onze beleggingen. Ons vermogen daalt door tegenvallende beleggingen. Ook februari  en maart waren geen goede maanden voor onze financiële positie. Dat is te zien aan de dekkingsgraad. Gelukkig laat april tot nu toe betere resultaten zien.

Over de effecten op lange termijn kunnen wij nu nog niets zeggen. Achter de schermen zijn wij volop bezig om verdere gevolgen van het coronavirus te beperken. Houd de nieuwsberichten op onze website goed in gaten.
Langer doorwerken? Dit moet u dan weten
In overleg met uw werkgever kunt u ervoor kiezen om later met pensioen te gaan. Uw ouderdomspensioen opgebouwd voor 2013 gaat standaard in met 65 jaar. Pensioen dat na 2013 is opgebouwd met 67 jaar. Dat betekent niet dat u dan móet stoppen met werken. U kunt uw pensioen uitstellen tot maximaal uw 70e verjaardag. Lees op onze website met welke 5 zaken u rekening moet houden.

Deze nieuwsbrief is verzonden aan