Uw pensioen wordt solide beheerd

Even voorstellen: Bart Onkenhout, uitvoerend bestuurder
Bart Onkenhout gaat zich bij De Nationale APF bezig houden met de interne organisatie en het risicomanagement van het fonds. Over de eerste weken in zijn nieuwe functie zegt hij: “Het fonds is door zijn bijzondere opzet – met onder één dak een verzameling van verschillende regelingen - heel interessant. Ik loop al een tijdje mee in de pensioenwereld, dus ik herken veel zaken, maar er is hier een geheel eigen dynamiek. Dit stelt hoge eisen aan de organisatie van het fonds.”

Lees verder

We willen u van een zo passend mogelijk pensioen voorzien

Roel Knol en Mirja Constandse over belangrijke aandachtspunten in 2021

Roel Knol en Mirja Constandse zijn allebei uitvoerend bestuurder van De Nationale APF. Dat zijn de bestuurders die, samen met het bestuursbureau, dagelijks bezig zijn met alles wat met uw pensioen te maken heeft. Roel en Mirja hebben specifieke aandachtspunten binnen het bestuur. Roel richt zich meer op de vermogenskant, dat wil zeggen alles wat met beleggingen te maken heeft. Mirja heeft onder andere pensioenbeheer en deelnemerscommunicatie als aandachtspunt. Zij houdt zich op dit moment vooral bezig met de uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord. Samen hebben ze voor u de belangrijkste aandachtspunten voor 2021 op een rijtje gezet.

Lees verder

Financiële positie: moeten we uw pensioen verlagen?

Begin deze maand informeerden we u in een e-mailservice al over de manier waarop we besluiten over verhogen en verlagen van uw pensioen. Hieronder een overzicht van de stand van zaken per kring per half december. 
 • Kring A (AZL): We zitten in de veilige zone. Dat betekent dat we hoogstwaarschijnlijk niet hoeven te verlagen, maar ook niet kunnen verhogen.
 • Kring D (TrueBlue): We zitten in de gevarenzone. Afhankelijk van hoe onze financiële positie zich ontwikkelt deze maand, is er een kleine kans dat we uw pensioen op termijn moeten verlagen, maar in 2021 is dat hoogstwaarschijnlijk nog niet aan de orde. 
 • Kring F (McCain):  We zitten nét boven de gevarenzone. Dat betekent dat we hoogstwaarschijnlijk niet hoeven te verlagen, maar ook niet kunnen verhogen.
 • Kring J (Unisys): We zitten in de veilige zone. Dat betekent dat we hoogstwaarschijnlijk niet hoeven te verlagen, maar ook niet kunnen verhogen.
 • Kring K (AFM): We zitten in de gevarenzone. Afhankelijk van hoe onze financiële positie zich ontwikkelt deze maand, is er een kleine kans dat we uw pensioen moeten verlagen. Die besluitvorming vindt plaats op basis van de cijfers van december 2020, die in januari 2021 beschikbaar zijn. Als we moeten verlagen, ontvangt u daarover uiteraard zo snel mogelijk na de besluitvorming persoonlijk bericht.
 • Kring M (ANWB/Unigarant): We zitten in de gevarenzone. Afhankelijk van hoe onze financiële positie zich ontwikkelt deze maand, is er een kleine kans dat we uw pensioen moeten verlagen. Die besluitvorming vindt plaats op basis van de cijfers van december 2020, die in januari 2021 beschikbaar zijn. Als we moeten verlagen, ontvangt u daarover uiteraard zo snel mogelijk na de besluitvorming persoonlijk bericht.

Neem een kijkje op de vernieuwde website

Onze website is vernieuwd! Afgelopen zomer nodigden we een aantal deelnemers uit om ons feedback te geven op de website. Op basis daarvan hebben we de website flink aangepast. Het resultaat: minder en vindbare informatie. Als u op de website komt, vragen wij u eerst tot welke doelgroep u behoort en wie uw (oude) werkgever is. Zo kunnen we direct informatie aanbieden die voor u relevant is. We nodigen u graag uit een kijkje te nemen en ons via de feedbackknop te laten weten wat u van de vernieuwde website vindt. Komt u zaken tegen die niet kloppen of onlogisch zijn? We horen het graag, dan kunnen we de website (verder) verbeteren.

Neem een kijkje

Wanneer ontvangt u uw pensioen in 2021?

Wij maken uw pensioen elke maand op de 23ste over, tenzij die dag in het weekend of op en feestdag valt. Dan is de betaling op de vrijdag ervoor. Ontvang u uw pensioen op een buitenlandse rekening? Houdt u er dan rekening mee dat de uitbetaling iets langer kan duren. Zeker wanneer u buiten de Europese unie woont. Wij streven ernaar dat uw uiterlijk op de laatste dag van de maand op uw buitenlandse rekening is bijgeschreven. In 2021 wordt op pensioen op de volgende data uitbetaald:
 • 22 januari 2021
 • 23 februari 2021
 • 23 maart 2021
 • 23 april 2021
 • 21 mei 2021
 • 23 juni 2021
 • 23 juli 2021
 • 23 augustus 2021
 • 23 september 2021
 • 22 oktober 2021
 • 23 november 2021
 • 20 december 2021

Service


Afmelden nieuwsbrief

Privacyverklaring
Disclaimer

Contact

Wilt u reageren? De redactie stelt prijs op uw mening. Mail de redactie: denationaleapf@azl.eu

denationaleapf.nl
088 - 116 3063

Deze nieuwsbrief is verzonden aan