Hoe presteerde uw pensioenfonds in 2020?

Margreet Teunissen is niet-uitvoerend bestuurslid én voorzitter van De Nationale APF. Roel Knol is uitvoerend bestuurslid. We spraken met Margreet en Roel over hoe het bestuur van De Nationale APF precies werkt. Maar ook over het jaar 2020 en de toekomst van De Nationale APF.

Lees verder

Waarom is uw pensioen op het UPO dit jaar lager?

Bouwt u bij ons fonds pensioen op? Dan ontvangt u deze maand van ons het jaarlijkse overzicht van uw pensioen bij ons fonds: uw Uniform Pensioenoverzicht. Hierin ziet u hoeveel er is geregeld. Voor uzelf en voor uw partner en kinderen. U ziet uw pensioen in verschillende bedragen.

Lees verder

Nieuw pensioenstelsel komt een jaar later

De wet voor het nieuwe pensioenstelsel komt een jaar later: uiterlijk in 2023 in plaats van 2022. Dat heeft minister Koolmees de Tweede Kamer laten weten in een brief. De minister heeft meer tijd nodig om het voorstel zorgvuldig voor te bereiden. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Lees verder

Hebt u ergens kort pensioen opgebouwd?

Hebt u in het verleden ergens kort gewerkt? En dus ook kort pensioen opgebouwd? Dan is de kans groot dat u een ‘klein pensioen’ hebt. Dat is een pensioen van minder dan zo’n € 500 bruto per jaar. Pensioenfondsen dragen deze kleine pensioenen automatisch over als u van baan verandert.

Pensioenfondsen mogen sinds 2018 een klein pensioen (tot ruim € 500 bruto per jaar) automatisch overdragen. Dat gebeurt nadat u uit dienst bent gegaan. Het pensioen gaat dan naar uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Zo verhuist uw pensioen met u mee als u van baan wisselt.

Misschien hebt u ook nog een klein pensioen staan dat u vóór 2018 hebt opgebouwd. Ook die kleine pensioenen gaan pensioenfondsen nu automatisch overdragen.

Lees verder

Makkelijk en veilig inloggen vanuit het buitenland

Ook als u in het buitenland woont, kunt u inloggen op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van ons fonds. Dat doet u met DigiD of een wachtwoord dat u bij ons hebt opgevraagd. Nu is er nog een manier bij gekomen: inloggen via eIDAS.

U kunt vanuit een aantal landen in Europa inloggen via de knop ‘eIDAS’. Dan wordt u doorgeleid naar het inlogscherm van uw landelijke inlogmiddel (zoals wij in Nederland DigiD hebben). Dit kan nu al vanuit België, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Italië, Portugal, Estland, Letland, Kroatië en Slowakije.

Lees verder

Hoe staan we er financieel voor?

De financiële positie van de kringen binnen ons pensioenfonds is te zien aan de hand van de hoogte van de dekkingsgraad. De dekkingsgraad is een momentopname en verschilt van dag tot dag. Het percentage geeft de verhouding weer tussen het kapitaal dat een pensioenfonds bezit en het kapitaal dat een pensioenfonds nodig heeft. Als voorbeeld: bij een dekkingsgraad van 105% heeft een pensioenfonds €1,05 in kas voor elke euro die het aan pensioen moet betalen.

Bekijk hier hoe uw kring ervoor staat.

Service


Afmelden nieuwsbrief

Privacyverklaring
Disclaimer

Contact

Wilt u reageren? De redactie stelt prijs op uw mening. Mail de redactie: denationaleapf@azl.eu

denationaleapf.nl
088 - 116 3063

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile