“Het ziet er beter uit dan vorig jaar”

De kerstperiode is bij uitstek het moment om vooruit te kijken naar wat er komen gaat. We praten met Roel Knol, uitvoerend bestuurder van ons fonds. “Geen enkele kring hoeft te verlagen in 2022. Dat is de belangrijkste boodschap als we vooruitkijken naar volgend jaar”, zo steekt hij van wal. “Bij de meeste kringen is de financiële situatie beter dan vorig jaar. We doen er alles aan om dat zo te houden.”

Dat is goed nieuws. Natuurlijk blijven we u daar ook in 2022 over informeren. Wat staat er verder op de planning voor 2022?

Lees verder

Een nieuw pensioenstelsel. Wat merkt u daarvan?

Het antwoord is kort: nu nog niets. Op dit moment zijn de werkgevers- en werknemersorganisaties (sociale partners) aan zet. Zij gaan bepalen hoe de nieuwe pensioenregeling er uit gaat zien. Dat betekent overigens niet dat onze bestuurders achterover leunen.

“Wij gaan met de belanghebbendenorganen en de werkgevers (als die er zijn) het gesprek aan. Samen kijken we wat voor onze afzonderlijke kringen de beste keuzes zijn. De Nationale APF moet die pensioenregeling straks immers uitvoeren”, zo laat Roel Knol weten.

Lees verder

Inloggen, hoe zat het ook alweer?

‘Mijn Pensioencijfers’ is uw persoonlijke en beveiligde omgeving op onze website. Daar staan persoonlijke documenten en u kunt uw gegevens checken en aanpassen. Ook kunt u in Mijn Pensioencijfers uw partner aanmelden of direct online vragen stellen.

Moeite met inloggen? Bekijk de video.
Hebt u moeite met inloggen op Mijn Pensioencijfers? Bekijk dan deze korte video. In iets meer dan een minuut laat Merel u zien hoe u kunt inloggen op Mijn Pensioencijfers en wat u er allemaal kunt doen.

Hoe staan we er financieel voor?

De financiële positie van de kringen binnen ons pensioenfonds is te zien aan de hand van de hoogte van de dekkingsgraad. De dekkingsgraad is een momentopname en verschilt van dag tot dag. Het percentage geeft de verhouding weer tussen het kapitaal dat een pensioenfonds bezit en het kapitaal dat een pensioenfonds nodig heeft. Als voorbeeld: bij een dekkingsgraad van 105% heeft een pensioenfonds €1,05 in kas voor elke euro die het aan pensioen moet betalen.

Bekijk hier hoe uw kring ervoor staat

Wanneer ontvangt u uw pensioen in 2022?

Wij maken uw pensioen elke maand op de 23ste over, tenzij die dag in het weekend of op een feestdag valt. Dan is de betaling op de vrijdag ervoor.

Ontvangt u uw pensioen op een buitenlandse rekening? Houdt u er dan rekening mee dat de uitbetaling iets langer kan duren. Zeker wanneer u buiten de Europese Unie woont. Wij streven ernaar dat uw pensioen uiterlijk op de laatste dag van de maand op uw buitenlandse rekening is bijgeschreven.

In 2022 wordt uw pensioen op de volgende data uitbetaald: 
 • 21 januari 2022
 • 23 februari 2022
 • 23 maart 2022
 • 22 april 2022
 • 23 mei 2022
 • 23 juni 2022
 • 22 juli 2022
 • 23 augustus 2022
 • 23 september 2022
 • 21 oktober 2022
 • 23 november 2022
 • 20 december 2022

Service


Afmelden nieuwsbrief

Privacyverklaring
Disclaimer

Contact

Wilt u reageren? De redactie stelt prijs op uw mening. Mail de redactie: denationaleapf@azl.eu

denationaleapf.nl
088 - 116 3063

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile