Nieuwsbrief werknemers
December 2021
In deze nieuwsbrief:
  • De pensioenen gaan omhoog in 2022
  • Pensioenspreekuur: “Zeker als u nog nooit naar uw pensioen gekeken hebt!”
  • Ontdek de mogelijkheden van (opgefriste) Mijn Pensioencijfers
  • Uitslag poll: u wil graag bij ons fonds pensioen blijven opbouwen
  • Poll over beleggen: wilt u meer invloed?
  • Op deze data betalen wij uw pensioen in 2022
  • Extra geboorteverlof mét opbouw van pensioen!
De pensioenen gaan omhoog in 2022
De prijzen stijgen, dat merkt u vast. Gelukkig kunnen wij uw pensioen per 1 januari 2022 verhogen met 3,58%. Dat is de gemiddelde prijsstijging in het afgelopen jaar van 3,28% plus 0,3% extra. Best bijzonder in een tijd waarin veel pensioenfondsen dat niet kunnen. Daar zijn we trots op.

De dekkingsgraad van ons fonds was eind november 2021 hoog genoeg om de pensioenen te verhogen. Dat is prettig, want in 2020 konden we de pensioenen niet verhogen en daarvoor slechts gedeeltelijk. 

Ontvangt u pensioen van ons fonds?
Dan ontvangt u in januari 2022 voor het eerst uw verhoogde bedrag.

Ontvangt u nog geen pensioen?
Dan ziet u het verhoogde bedrag in februari 2022 in Mijn Pensioencijfers.
Pensioenspreekuur, een aanrader: “Zeker als u nog nooit naar uw pensioen gekeken hebt!”
Na een gesprek van een uur weet u hoe uw pensioen ervoor staat. Pensioenconsulent Leeroy Allen: “We informeren u over handige mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat u een stukje van uw pensioen naar voren kunt halen? Daarmee kunt u misschien net wat eerder stoppen met werken dan u dacht.”
Lees verder
Ontdek de mogelijkheden van (opgefriste) Mijn Pensioencijfers
De vormgeving van Mijn Pensioencijfers was een beetje verouderd. Die hebben we opgefrist. U kunt er verder nog steeds doen wat u daar gewend bent. U kunt er wijzigingen doorgeven en u vindt er informatie over uw pensioen.

Voor Mijn Pensioencijfers moet u inloggen. Vindt u dat ook zo’n gedoe? Met de DigiD-app wordt dit een stuk makkelijker. In onze nieuwste animatie ziet u wat er achter de inlog schuil gaat.
Uitslag poll: u wil graag bij ons fonds pensioen blijven opbouwen
De meesten van u willen bij Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart pensioen blijven opbouwen, ook als dat niet meer verplicht is. Een enkeling geeft aan dat het niet uitmaakt waar er pensioen wordt opgebouwd, maar wel dat het gebeurt. Dat bleek uit de poll op onze website.
Poll over beleggen: wilt u meer invloed?
We beleggen het geld voor uw pensioen. Eerder bleek al dat u dat prima vindt. Maar misschien wilt u meer invloed op de manier waarop wij uw geld beleggen? Laat het ons weten in onze nieuwe poll
Op deze data betalen wij uw pensioen in 2022
Elke maand kunt u uw pensioen verwachten op de 23ste. Valt die dag in het weekend of op een feestdag? Dan betalen we de werkdag ervoor. Ontvangt u uw pensioen op een buitenlandse bankrekening? Dan kan het wat langer duren voordat u uw pensioen ontvangt. De bedoeling is: vóór het einde van de maand!

Naar de betaaldata van 2022
Extra geboorteverlof mét opbouw van pensioen!
Is er een zoon of dochter op komst? Dan mag u als partner vijf weken extra verlof opnemen. Dit is dit jaar geregeld in de Wet Invoering Extra Geboorteverlof, de WIEG. Goed nieuws voor jonge ouders.

Vijf weken full time voor je kind kunnen zorgen is een onbetaalbare ervaring. Het is een belangrijke uitbreiding van de vijf dagen geboorteverlof waar elke partner al recht op had. Er gelden wel regels. Bespreek dit dus altijd met uw werkgever.

Tijdens dit verlof loopt uw pensioenopbouw door
En uw partner blijft in deze periode verzekerd voor partnerpensioen. Dit is per 1 januari 2022 verwerkt in ons pensioenreglement.

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile