Nieuwsbrief
december 2021
Denk mee over uw nieuwe pensioenregeling!
Met de komst van een nieuw pensioenstelsel in Nederland verandert ook de pensioenregeling van Forbo. Graag horen wij wat u belangrijk vindt. Daarom organiseert onafhankelijk onderzoeksbureau Ipsos een onderzoek. Op 29 november ontving u een uitnodiging voor het invullen van de online vragenlijst. Hebt u de vragenlijst nog niet ingevuld? Dan kunt u dat alsnog doen. Lees verder. 
U bouwt in 2022 minder pensioen op
In 2019 maakten de sociale partners afspraken over de pensioenregeling van 1 januari 2020 tot 1 januari 2023. Daarbij spraken zij een vaste premie af van 23% voor drie jaar. Helaas is deze premie niet voldoende gebleken om de gewenste jaarlijkse pensioenopbouw van 1,875% te halen. Ook met de buffer die beschikbaar was lukt dat in 2021 en in 2022 niet. Daarom gaat uw pensioenopbouw in 2022 omlaag naar 1,419%. Lees verder
 
Ons doel? Een goed resultaat voor al onze deelnemers!
Voor velen is hij een bekend gezicht. Na meer dan 20 jaar bij Forbo is Phil de Boer een Forboman in hart en nieren. Eerder dit jaar verwisselde hij zijn zetel bij het verantwoordingsorgaan (VO) voor een bestuursfunctie. Wie is deze bestuurder en wat brengt hij mee in deze nieuwe rol? Lees verder.
 
Gewijzigde samenstelling Beleggingsadviescommissie
Het bestuur van Pensioenfonds Forbo krijgt gevraagd en ongevraagd advies van verschillende partijen. Een van deze adviserende partijen is de Beleggingsadviescommissie (BAC). De samenstelling van de BAC is gewijzigd.

Lees verder
'Ik heb me nog geen dag verveeld!'
Deze zomer ging Jan Godeke (65) met pensioen. Na 47 jaar werken, waarvan bijna 30 jaar bij Forbo Novilon, wilde hij graag vervroegd met pensioen. En dat kon! We spraken Jan over zijn eerste 100 dagen als gepensioneerde. Lees verder
We kunnen uw pensioen niet verhogen
We proberen uw pensioen elk jaar te verhogen. Zodat het meegroeit met de stijgende prijzen. Dat kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is. Dat is helaas niet het geval. Daarom kunnen wij uw pensioen per 1 januari 2022 niet verhogen.

Lees verder
.
Wilt u reageren?
Mail ons: pf-forbo@azl.eu.
Disclaimer
Privacyverklaring

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile