BPFL: het laatste nieuws voor werkgevers
Juli 2022
Nieuw werkgeversportaal
Sinds 28 juni doet u uw pensioenadministratie in een nieuwe online omgeving: Mijn Pensioenadministratie. Dus niet meer via azlonline.eu. U hebt daar meerdere berichten over ontvangen. Het nieuwe werkgeversportaal biedt veel voordelen:
  • in één klik een compleet overzicht van wel of niet ingezonden tijdvakken
  • hulp bij het oplossen van (fout)meldingen in de pensioenaangifte
  • automatisch een melding krijgen als u iets moet doen
  • toegang tot alle facturen en betalingen
U logt inmiddels ook op een nieuwe manier in: met een eHerkenningsmiddel en niet langer met uw e-mailadres en wachtwoord. Meer informatie over eHerkenning leest u op deze speciale informatiepagina.

Bekijk het filmpje over het nieuwe portaal.
Nu op de website: 3 filmpjes over Mijn Pensioenplan
Uw werknemers konden al via hun persoonlijke omgeving van de website veel informatie over zijn of haar pensioen krijgen. Sinds maart hebben we een nieuw hulpmiddel voor uw werknemers: Mijn Pensioenplan. Daar kunnen uw werknemers precies zien wat de gevolgen zijn van de keuzes die zij eventueel maken.

We maakten 3 filmpjes over Mijn Pensioenplan. In het ene filmpje vertelt deelnemer Marga over haar eerste ervaringen met Mijn Pensioenplan. De 2 andere filmpjes gaan over Anna en Kees. Anna legt uit hoe uw werknemers hun pensioen aanvragen met Mijn Pensioenplan. En Kees vraagt zich af waarom zijn pensioenbedrag is veranderd. Hij krijgt het antwoord in ‘zijn’ filmpje.

Alle filmpjes duren 2 tot 3 minuten. Uw werknemers krijgen zo snel informatie over Mijn Pensioenplan en wat er allemaal mogelijk is. En u natuurlijk ook!

Bekijk de 3 filmpjes.
Nieuw UPO voor uw werknemers
Uw werknemers ontvangen elk jaar een pensioenoverzicht van ons, het zogenaamde UPO. In dit persoonlijke pensioenoverzicht leest uw werknemer hoeveel pensioen er voor hem of haar bij ons fonds is geregeld.

In de week van 20 juni ontvingen uw werknemers hun nieuwe UPO (over 2021). BPFL is een digitaal fonds. Daarom ontvingen de meeste werknemers een bericht dat het UPO klaarstaat in hun persoonlijke omgeving Mijn Pensioencijfers. Een klein deel ontving op vrijdag 24 juni een papieren versie van hun nieuwe UPO. Ook voor u goed om te weten. Want u krijgt hier wellicht vragen over. Lees meer over het UPO.
Onderzoek onder deelnemers: vraag uw werknemers mee te doen!
We willen graag weten wat onze deelnemers van ons fonds vinden. Hoe tevreden zijn zij? Bijvoorbeeld over de informatie die zij over hun pensioen ontvangen.

De beste manier om daar achter te komen is natuurlijk gewoon vragen stellen. Daarom nodigden wij uw werknemers onlangs uit voor een tevredenheidsonderzoek. Wilt u uw werknemers vragen aan het onderzoek mee te doen? Alvast bedankt!
Partners van uw werknemers kunnen ook op pensioen rekenen
Uw werknemers bouwen pensioen op bij ons fonds. Dat doen zij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun partner. Want als uw werknemer overlijdt kan zijn of haar partner onder voorwaarden een pensioen krijgen van ons fonds. Dat is het partnerpensioen. De partner van uw werknemer krijgt dit pensioen zolang hij of zij leeft.

Als uw werknemer getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft, weten wij wie zijn of haar partner is. Woont uw werknemer ongehuwd samen? Dan moet hij of zij, om in aanmerking te komen voor een partnerpensioen, de partner bij ons fonds aanmelden. Wellicht goed om nog eens aan te geven als u een nieuwe werknemer in dienst neemt.

Over het partnerpensioen maakten we ook een filmpje. Mark legt uit wat het partnerpensioen is en hoe uw werknemer zijn of haar partner bij ons fonds aanmeldt. Bekijk het filmpje.
Lees ons verkort jaarverslag over 2021 en het verkort jaarverslag MVB 2021
Ons fonds maakt elk jaar een jaarverslag. Dat verslag is erg uitgebreid. Daarom maken we ook een makkelijke leesbare samenvatting: het verkort jaarverslag. Zo krijgt u in een paar minuten een goed beeld van de belangrijkste zaken die in 2021 bij ons fonds speelden. Lees het verkort jaarverslag 2021 online.

Wilt u álles weten? Dan kunt u natuurlijk ook het volledige jaarverslag 2021 lezen.

En dan is er nóg een verkort jaarverslag, speciaal over onze duurzame beleggingen in 2021. Een korte samenvatting over hoe wij maatschappelijk verantwoord hebben belegd in 2021. Lees hier ons verkort jaarverslag maatschappelijk verantwoord beleggen 2021.
Jóuw Dag Zomer komt eraan
Volgende week verschijnt het nieuwe nummer van J’ouw Dag, het online magazine van ons fonds. Hierin staat onder andere een uitgebreid interview met Marga Jungbacker. Marga vertelt over haar werk in het verantwoordingsorgaan, maar ook over haar ervaringen met Mijn Pensioenplan. Zij was namelijk één van de eerste deelnemers die Mijn Pensioenplan heeft getest.

We publiceren J’ouw Dag Zomer volgende week op onze website. Uw werknemers krijgen een e-mail met een verwijzing.

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile