Nieuwsbrief Pensioengerechtigden
Augustus 2022
José Mersmann vroeg ons: 'Gaat Pensioenfonds ING mijn pensioen elk jaar verhogen?'
Een duidelijke en logische vraag. Zeker nu het leven door de hoge inflatie veel duurder is geworden. Wij kunnen de vraag niet zomaar met ‘ja’ beantwoorden. Het pensioen gaat niet automatisch elk jaar omhoog. Hoe graag wij dat ook zouden willen.

Het pensioenfonds gaat hier namelijk niet over. Werkgevers en vakbonden hebben hier in het verleden afspraken over gemaakt. Het Bestuur van ons Fonds besluit elk jaar in december of de pensioenen verhoogd kunnen worden. Daarbij kijkt het Bestuur of het pensioenfonds een verhoging langjarig kan blijven betalen. Lees meer
Cao NN afgesloten, in december besluit over pensioenverhoging
In juni kwamen vakorganisaties CNV Vakmensen, De Unie en FNV Finance een nieuwe cao overeen met NN Group. Onderdeel daarvan zijn twee collectieve loonsverhogingen van elk 3%. De ene loonsverhoging is op 1 juli 2022 ingegaan, de andere gaat op 1 maart 2023 in.

Volgt uw pensioen de collectieve loonsverhoging van NN Group? Het Bestuur besluit in december 2022 of ook uw pensioen inderdaad verhoogd wordt met die 3%. Als uw pensioen omhoog gaat, is dat met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2022.

Lees de veelgestelde vragen over toeslagverlening
Maatschappelijk verantwoord beleggen: wat deden we in 2021?
De strategie achter het maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) van Pensioenfonds ING is en blijft glashelder: de beleggingsportefeuille structureel verduurzamen op een beheerste wijze. Afgestemd op de wensen van onze deelnemers. Geen wilde plannen dus, maar duidelijke doelen en beheerste stappen.

Lees in het duurzaamheidsverslag wat er in 2021 op dit vlak is gebeurd
Poll: wat vindt u van ons duurzaamheidsverslag?
Ons Fonds publiceert elk jaar een jaarverslag. Dit jaar schreven we voor het eerst ook een speciaal duurzaamheidsverslag (over 2021). We zijn heel benieuwd naar uw mening over dit verslag!

Geef uw mening over het duurzaamheidsverslag
Overlijdensuitkering voor uw partner
Hebt u een partner als u overlijdt, dan blijft hij of zij alleen achter. Er volgt een heel vervelende periode van rouw. Bovendien heeft uw partner na uw overlijden veel extra kosten. Het is dus ook een dure periode. Daarom heeft uw partner als u overlijdt recht op een eenmalige overlijdensuitkering van ons Fonds. Daarnaast kan uw partner recht hebben op partnerpensioen.

Ton van Zanten verloor zijn partner na 51 jaar huwelijk. Lees het verhaal van Ton.
Actueel
DNB-beleidsdekkingsgraad eind juli 149,6% (+1,5%)
Gemiddelde reële dekkingsgraad eind juli 95,2% (+0,4%)
Meer informatie
Het nieuw pensioenstelsel en uw pensioen bij ons Fonds
U hebt het waarschijnlijk wel gehoord: Nederland krijgt uiterlijk op 1 januari 2027 een nieuw pensioenstelsel, met nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor uw pensioen bij ons Fonds? U leest het op onze website.
Bijpraten met oud-collega's? Word lid van de vereniging oud-medewerkers!
Activiteiten bijwonen en korting op verzekeringen. Maar vooral: herinneringen ophalen met oud-collega's. Dat bieden beide verenigingen voor oud-medewerkers en NN en van ING u. Nieuwsgierig? Ga dan naar vo-nn.nl of vo-ing.nl.
Reageren?

Wilt u reageren op de nieuwsbrief? De redactie stelt prijs op uw mening.
Mail de redactie.
Aanmelden?

Is deze nieuwsbrief interessant voor iemand die u kent?
Stuur deze dan door. Aanmelden gaat heel eenvoudig.
Service

Contact
Naar de website

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile