Nieuwsbrief deelnemers
oktober 2022
In deze nieuwsbrief:
  • Echtscheiding: ook uw pensioen moet u delen
  • Van verplicht naar vrijwillig: hoe gaat u door?
  • Ons fonds was genomineerd voor de Zilveren PensioenPro Award
  • Pensioen3daagse: hebt u later goed geregeld?
  • Poll: Als u met pensioen gaat, kunt u keuzes maken. Kent u ze?
  • Een deel van het pensioen in één keer? Er zijn voor- en nadelen
  • Hoe staan we ervoor?
Echtscheiding: ook uw pensioen moet u delen
Bij een scheiding gaat de aandacht als vanzelf uit naar de woning en de bezittingen. Wie blijft in het huis, wie krijgt de auto en hoe wordt bijvoorbeeld spaargeld verdeeld? Wat veel mensen niet weten is dat ook het pensioen verdeeld moet worden.
Lees verder
Van verplicht naar vrijwillig: hoe gaat u door?
Op 1 januari 2025 eindigt de verplichtstelling van Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart. Dat betekent dat u over 2 jaar geen pensioen meer opbouwt bij ons fonds. Maar al het pensioen dat u hebt opgebouwd, blijft gewoon staan. Dit krijgt u maandelijks uitgekeerd vanaf het moment dat u met pensioen gaat.

Nieuwe, vrijwillige pensioenregeling
De sociale partners maken zich sterk voor een nieuwe, vrijwillige pensioenregeling bij een betrouwbare partij. Zo blijft u gewoon pensioen opbouwen als de opbouw bij ons fonds stopt.

Wat betekent dit voor u als deelnemer? Dat leest u in dit interview met Ronald van Oostrom (Voorzitter Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart), Jacques Naaborgh (Bestuurder KBN) en Bert Klein (Bestuurder Nautilus).
Ons fonds was genomineerd voor de Zilveren PensioenPro Award
In september werd bekend dat ons pensioenfonds was genomineerd voor de Zilveren PensioenPro Award in de categorie ‘Beste pensioenfonds onder de € 5 miljard’. Samen met nog twee andere pensioenfondsen maakte ons fonds kans op deze vakprijs voor de pensioensector. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Op dinsdag 4 oktober werd bekend dat we deze prijs helaas niet hebben gewonnen. Lees verder
Pensioen3daagse: hebt u later goed geregeld?
Het is weer bijna zover: de Pensioen3daagse is op 1, 2 en 3 november. Tijdens deze 3 dagen staat pensioen in de schijnwerpers. U hoort waar u informatie vindt over uw pensioen en over uw financiële planning in het algemeen. Want als u nú weet hoeveel pensioen er voor u is, staat u straks niet voor verrassingen.
Lees verder
Poll: Als u met pensioen gaat, kunt u keuzes maken. Kent u ze?
Uw pensioen gaat standaard in als u 67 jaar wordt. Maar dat wil niet zeggen dat u op dat moment met pensioen moet. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om eerder te stoppen met werken of om juist langer door te werken. Er valt genoeg te kiezen als u met pensioen gaat. Bent u op de hoogte van alle pensioenkeuzes? Laat het ons weten
Een deel van het pensioen in één keer? Er zijn voor- en nadelen
Uit onze vorige poll blijkt dat ongeveer 30% van u een deel van het pensioen (maximaal 10%) in één keer zou willen opnemen. Eén op de vijf overweegt dit. Extra geld op uw pensioendatum kan natuurlijk handig zijn. Maar 47% vindt dit niet aantrekkelijk. Het pensioen wordt dan immers de rest van het leven lager. Er zijn dus voor- én nadelen. Wees u daarvan bewust als u deze keuze overweegt. Lees verder
Hoe staan we ervoor?
In augustus 2022 is onze dekkingsgraad gestegen van 133,9% naar 141,2%. De dekkingsgraad laat zien hoe gezond ons fonds is.
Krijgt u deze nieuwsbrief voor het eerst?
We sturen deze nieuwsbrief vanaf nu naar alle deelnemers die we digitaal kunnen bereiken. Zo kunnen we u beter op de hoogte houden van zaken die belangrijk zijn voor uw pensioen. U ontvangt de nieuwsbrief 4 keer per jaar. Wilt u dat niet, dan kunt u zich afmelden.

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile