BPFL: Nieuws voor deelnemers
oktober 2022
Resultaten onderzoek bekend: weet jij hoeveel pensioen je hebt?
We doen ons best om alles zo goed mogelijk voor je te regelen. Maar misschien zie jij dingen die beter kunnen. We kunnen jouw waardevolle suggesties om zaken te verbeteren natuurlijk altijd gebruiken. Daarom ontving je in juni een vragenlijst. Inmiddels hebben we alle ingevulde vragenlijsten verwerkt.

Lees meer over de resultaten van ons onderzoek.
Onze video's helpen je op weg
We proberen pensioen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Dat werkt heel goed met korte filmpjes. Daarom maken we steeds meer video’s over je pensioen. Tot nu toe maakten we er 5:
  1. Hoe log je in op Mijn Pensioencijfers?
  2. Pensioen voor je partner? Goed geregeld!
  3. Weet jij wanneer je met pensioen kunt gaan? 
  4. Weet jij hoeveel pensioen je straks krijgt?
  5. Plannen maken voor je pensioen? Dat kan in Mijn Pensioenplan!
Bekijk de video’s over je pensioen.
Dekkingsgraad stijgt naar precies 100%!
Het gaat weer iets beter met onze financiële positie. De dekkingsgraad van ons fonds steeg flink in augustus, van 96,8% naar precies 100%. De beleidsdekkingsgraad ging ook omhoog. We zijn nog steeds niet uit de financiële problemen. Maar de stijging van onze dekkingsgraad is natuurlijk wel goed voor nieuws voor jou en alle andere deelnemers!

Lees meer over de dekkingsgraad van ons fonds.
Let op bij onbetaald (ouderschaps)verlof
Soms heb je behoefte om even niet te werken. Zeker als je jonge kinderen hebt. Je kunt dan een tijdje onbetaald verlof nemen. Om daarna weer op volle kracht aan het werk te gaan.

Klinkt goed. Maar let wel op: onbetaald verlof betekent ook dat je die periode geen pensioen opbouwt. Je bouwt immers pensioen op over je salaris. En als je geen salaris krijgt, bouw je dus ook geen pensioen op.

Nieuwe regel ouderschapsverlof
Goed om te weten: sinds augustus heb je als werknemer recht op 9 weken gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Wil je dat? Bespreek dit dan eerst met je werkgever. Je werkgever kan bij het UWV namelijk een uitkering voor jou aanvragen als je gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof opneemt. Je werkgever ontvangt die uitkering van het UWV. Op die manier kan je werkgever een deel van je salaris blijven betalen.
Maak je eigen pensioenplan
Ben jij al met je pensioen bezig? Plannen aan het maken voor straks, als je niet meer hoeft te werken? Dat gaat nu heel makkelijk, met Mijn Pensioenplan.

In Mijn Pensioenplan maak je je pensioen op maat, volgens jouw plan. Je kunt verschillende pensioenplannen (scenario’s) laten doorrekenen.

Lees meer over Mijn Pensioenplan.
Update nieuw pensioenstelsel
Ons fonds moet uiterlijk op 1 januari 2027 helemaal klaar zijn voor het nieuwe pensioenstelsel. Werkgevers en de vakbonden kijken samen wat het nieuwe stelsel voor de pensioenregeling van ons fonds betekent. Wij zijn daar zelf natuurlijk ook bij, want ons fonds moet de pensioenregeling wel kunnen uitvoeren. Het is trouwens de bedoeling om al op 1 januari 2025 over te stappen op het nieuwe stelsel.

Op onze website vind je een speciale pagina over het nieuwe pensioenstelsel. Daar lees je altijd het laatste nieuws. Een overzichtelijk tijdlijn laat je zien wat er al is gebeurd. Maar natuurlijk ook wat er nog allemaal moet worden gedaan. Je nieuwe oude dag komt eraan!

Lees de informatie over het nieuwe pensioenstelsel.

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile