Digitale nieuwsbrief gepensioneerden
Oktober 2022
'Wat doet het Verantwoordingsorgaan eigenlijk?'
Sinds 1 juli 2022 is José Schoel één van de nieuwe leden van het Verantwoordingsorgaan (VO): ‘Deelnemers kunnen mijn volledige inzet verwachten om hun belangen te behartigen met alle kennis en ervaring die ik bezit.’

En over ervaring heeft José niet te klagen. Hij werkte bij de bank op het gebied van kredieten, relatiebeheer, betalingsverkeer, treasury en nog veel meer. Lees verder
U vindt maatschappelijk verantwoord beleggen belangrijk
In mei 2022 vroegen we uw mening over maatschappelijk verantwoord beleggen. Ruim 1.000 deelnemers deden mee aan ons onderzoek. Belangrijke uitkomst: u vindt het belangrijk dát we maatschappelijk verantwoord beleggen.

Opvallend is verder dat een kwart van u het beleggingsbeleid van ons Fonds goed kent; bijna driekwart dus niet. Het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid is nog minder bekend. Het merendeel van de ondervraagden ondersteunt het huidige duurzaamheidsbeleid. Velen van u vinden dat het zelfs wel een tikkeltje meer mag.

Hier leest u meer over de resultaten van het onderzoek.
'Mijn pensioen wordt toch wel verhoogd?'
Dat geld snel minder waard wordt, is elke dag voelbaar in de portemonnee. Pensioenfonds ING staat er financieel gezien goed voor en dus vragen deelnemers naar verhoging van hun pensioen.

Het Fonds begrijpt ieders zorgen, voelt zich verantwoordelijk en bekijkt wat er mogelijk is. Het is de bedoeling om de pensioenen elk jaar zo te verhogen dat uw koopkracht op peil blijft. De afgelopen tien jaar ging dat goed. Nu zou voor behoud van koopkracht een ruime verhoging van de pensioenen nodig zijn. Lees verder
Nieuw duurzaamheidsverslag: duidelijke verbetering
In onze vorige nieuwsbrief vroegen wij uw mening over ons nieuwe duurzaamheidsverslag. We kregen veel reacties op die vraag. Bijna een kwart van de mensen die reageerden vindt het een duidelijke verbetering. Daar zijn wij best blij mee.

Hebt u het duurzaamheidsverslag nog niet gelezen? Lees het dan alsnog!
Poll: bent u geïnteresseerd in het beleggingsbeleid van Pensioenfonds ING?
Ons Fonds beheert ongeveer € 27 miljard. Van dit kapitaal moeten alle pensioenen voor u en voor alle deelnemers tot ver in de toekomst betaald worden. Dat kan alleen als we voldoende rendement halen door het geld te beleggen.

Bent u geïnteresseerd in het beleggingsbeleid van Pensioenfonds ING? Laat het ons weten.
Soms is het pensioen voor uw kinderen
Als er opeens een lege stoel is in huis en de tafel voor één ouder minder gedekt hoeft te worden, is er ook minder inkomen. Naast het verdriet vragen financiële zaken om aandacht. Zijn kinderen na het overlijden van één van onze deelnemers jonger dan 21 jaar, dan krijgen zij wezenpensioen van ons Fonds. Hoe hoog dat is, staat op het Uniform Pensioenoverzicht.

Studeren uw kinderen, verzorgen zij het ouderlijk huishouden of zijn ze arbeidsongeschikt en zijn ze nog geen 27 jaar, dan hebben zij ook recht op wezenpensioen. Hoe dat zit voor stief- en pleegkinderen, leest u op onze website.
Actueel
Onze dekkingsgraad eind september: 153,0%
Wilt u op de hoogte blijven van de dekkingsgraad? Meld u dan aan voor de e-mailservice.
De Wet toekomst pensioenen is uitgesteld tot 1 juli 2023
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg het nieuws op onze website.
En het pensioen wordt betaald op ...
De regel is: op de 23ste van de maand. En als dat in het weekend is of op een feestdag, dan krijgt u uw pensioen eerder. U ziet hier alle data op een rij.
Reageren?

Wilt u reageren op de nieuwsbrief? De redactie stelt prijs op uw mening.
Mail de redactie.
Aanmelden?

Is deze nieuwsbrief interessant voor iemand die u kent?
Stuur deze dan door. Aanmelden gaat heel eenvoudig.
Service

Contact
Naar de website

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile