BPFL: het laatste nieuws voor werkgevers
december 2022
Kerncijfers 2023 bekend
De nieuwe kerncijfers staan sinds kort op de website van BPFL. Sommige kerncijfers zijn anders dan in 2022, zoals de franchise en het maximum pensioengevend loon. Andere - zoals het premiepercentage en de verdeling daarvan tussen werkgever en werknemer - blijven gelijk.

Er zijn twee dingen waar u op moet letten. Het minimumloon is sterker gestegen dan de franchise. Hierdoor bouwen méér werknemers pensioen op. En het maximumsalaris van de pensioenregeling ligt ook veel hoger dan in 2022. Dit kan ervoor zorgen dat u in 2023 meer premie gaat betalen. Ga naar de kerncijfers
Maatschappelijk verantwoord beleggen in beeld
BPFL voert sinds 2019 een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Dat is een duidelijke wens van de deelnemers van ons fonds, dus ook van uw werknemers. Dat beleid hebben we nu letterlijk in beeld gebracht.

We maakten namelijk twee video’s over ons MVB-beleid: een animatiefilmpje en een video waarin bestuurslid Cor Filippini uitlegt wat het beleid van ons fonds inhoudt. Wijs uw werknemers hierop als u een vraag over de beleggingen van ons fonds krijgt.  Bekijk onze video's
Ons fonds: ook voor werknemers online supermarkten!
In de supermarktsector komen steeds meer virtuele (online) winkels. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten waarbij je via een app boodschappen kan bestellen die thuis worden bezorgd.

Ons fonds is er voor werknemers van supermarkten, dus ook voor de werknemers van online supermarkten. Want ook zij hebben recht op pensioen bij ons fonds. We zijn ook het pensioenfonds voor speciaalzaken en delicatessenwinkels. Voor ons fonds maakt het niet uit of een supermarkt, speciaalzaak of delicatessenwinkel van baksteen is, of alleen online bestaat. Er komen steeds meer online winkels. Deze winkels worden allemaal aangesloten bij ons fonds. Dat is goed nieuws voor ons fonds. En helemaal voor de werknemers van online supermarkten!
Premie over periode 12 en 13 samen in één premienota
U betaalt iedere maand pensioenpremie voor uw werknemers. Dit gebeurt op basis van de Uniforme Pensioenaangifte (UPA) berichten die u elke 4 weken inzendt.
Omdat u elke 4 weken inzendt via UPA, zou u per jaar 13 premienota’s van ons ontvangen. Vorig jaar besloten wij dat we u in december voortaan één nota voor de periodes 12 én 13 gingen sturen. Dat zorgt bij u voor minder onduidelijkheid en vragen. Bovendien hoeft u één factuur minder te betalen; dat scheelt u weer tijd. Deze manier van werken betekent wel dat de factuur over december normaal gesproken hoger is dan in de andere maanden.

Lees op onze website meer over de facturen en de data waarop u van ons de nota’s ontvangt.
'Bedrag ineens' waarschijnlijk nogmaals uitgesteld
Uw werknemers krijgen waarschijnlijk de mogelijkheid om op het moment dat zij met pensioen gaan maximaal 10% van het pensioen in één keer op te nemen (‘Bedrag ineens’). Deze mogelijkheid zou eerst op 1 januari 2023 ingaan, maar werd later met 6 maanden uitgesteld. Ook de nieuwe ingangsdatum (1 juli 2023) lijkt onder druk te staan; verder uitstel van Bedrag ineens lijkt nu zéér waarschijnlijk.

Dit is voor AZL reden om pensioneringsbrieven aan bijna gepensioneerden voorlopig níet te versturen. We wachten met aanschrijven tot uiterlijk 1 maart 2023. Uw werknemers worden hiervan op de hoogte gebracht. Maar u krijgt daar als werkgever mogelijk ook vragen over.
Nieuw pensioenstelsel gaat later in
De Wet toekomst pensioenen zou op 1 januari 2023 ingaan. Die ingangsdatum is kort geleden met 6 maanden uitgesteld. Dit betekent dat ook het nieuwe pensioenstelsel later ingaat. We weten nog niet precies wat dit betekent voor het pensioen van uw werknemers.

Op onze website leest u altijd het laatste nieuws over het nieuwe pensioenstelsel. Dus: heeft één van uw werknemers een vraag over het nieuwe pensioenstelsel? Stuur hem of haar dan gerust naar onze website!
Dekkingsgraad daalt onder de 100%
De dekkingsgraad van ons fonds is in november onder de 100% gedoken (30 november: 98,8%). Onze dekkingsgraad is dus nog altijd te laag. Daar gaan uw werknemers zeer waarschijnlijk ook iets van merken. De kans is namelijk groot dat wij de opgebouwde pensioenen van uw werknemers in 2023 gaan verlagen. Dat is niet alleen het gevolg van de lage dekkingsgraad. Ook het uitstellen van de ingangsdatum van de Wet toekomst pensioenen speelt hierbij een rol. Uw werknemers worden bij een eventuele pensioenverlaging op tijd door ons geïnformeerd. Lees meer over de dekkingsgraad van ons fonds
J'ouw Dag Winter net verschenen
Vandaag verscheen het nieuwe nummer van J’ouw Dag, het online magazine van ons fonds. Hierin staat onder andere een uitgebreid interview met bestuurslid Cor Filippini. Cor vertelt uitgebreid over het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid van ons fonds. Een beleid dat voor een belangrijk deel gebaseerd is op de wensen van onze deelnemers. Daarnaast staat er in de nieuwe J’ouw Dag weer veel interessante pensioeninformatie voor uw werknemers. Zij ontvingen vandaag al een e-mail met een verwijzing naar het magazine.
Maak het uzelf makkelijk, kies voor automatische incasso
U betaalt 12 premienota’s per jaar. Weet u dat dat ook automatisch kan? Dat scheelt u weer tijd. Maak daarom voortaan gebruik van de automatische incasso. Dan hebt u geen omkijken naar het betalen van uw pensioenpremie. Het formulier voor de automatische incasso kunt u downloaden vanuit uw eigen omgeving Mijn Pensioenadministratie op onze website. Automatische incasso kan u zelfs geld schelen. Want u betaalt automatisch altijd op tijd. U betaalt dus nooit meer rente omdat u te laat was!
Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi 2023!

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile