Nieuwsbrief deelnemers
December 2022
In deze nieuwsbrief:
  • Uw pensioen omhoog met 9,5%
  • Wanneer gaat het pensioen naar uw nabestaanden?
  • In 2025 gaat er wat veranderen!
  • Uitslag poll: kent ú de pensioenkeuzes?
  • Poll over verhoging pensioen
  • Hebt u een vraag? Mail de bestuursvoorzitter!
  • Wijzigingen in de opbouw van pensioen in 2023
Uw pensioen omhoog met 9,5%
Alles wordt duurder. Van boodschappen tot benzine en bouwmaterialen. U merkt het bij alles wat u doet. Daarom zijn we extra verheugd dat we alle pensioenen per 1 januari 2023 verhogen met 9,5%.
Lees verder
Wanneer gaat het pensioen naar uw nabestaanden?
Het kan u of een collega zomaar overkomen. Door ziekte of ongeval kan er opeens een lege stoel zijn in huis. En als de tafel voor één ouder minder gedekt hoeft te worden, is er ook minder inkomen. Naast het verdriet vragen financiële zaken om aandacht. Het pensioenfonds biedt pensioen voor partner en kinderen. Lees verder
In 2025 gaat er wat veranderen!
Vanaf 2025 bouwt u geen pensioen meer op in ons fonds. Werkt u dan nog in de Rijn- en Binnenvaart? Uw werkgever kan u een andere pensioenregeling aanbieden.

Bent u nu (deels) arbeidsongeschikt en bouwt u daarom pensioen op zonder dat u er premie voor betaalt? Dan bouwt u vanaf 2025 wel nog pensioen op bij ons fonds. Lees verder
Kent u de pensioenkeuzes?
Een derde van de deelnemers kent de pensioenkeuzes. Hoort u daarbij? Dat is mooi! Dan weet u wat u kunt kiezen als u met pensioen gaat. Hoort u daar nog niet bij? 
Hier vindt u de keuzes allemaal op een rij. 
Poll: uw pensioen wordt verhoogd met 9,5%. Wat vindt u ervan?
Uw pensioen wordt verhoogd met 9,5%. Met deze verhoging compenseren we een deel van de inflatie. Het bestuur is benieuwd naar uw mening. Wat vindt u hiervan? Laat het ons weten
Wijzigingen in de opbouw van pensioen in 2023
Vanaf januari 2023 geldt er een hogere pensioenopbouw. Die was in 2022 0,96% en wordt in 2023 1,16%. Er is ook een deel van uw salaris waarover u geen pensioen opbouwt. Dat deel stijgt van € 19.938 in 2022 naar € 20.935 in 2023.
Hebt u een vraag voor onze bestuursvoorzitter?
Stel uw vraag rechtstreeks aan onze bestuursvoorzitter Ronald van Oostrom! U krijgt persoonlijk antwoord. U mailt naar voorzitter@bprb.nl.

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile