BPFL: het laatste nieuws voor werkgevers
april 2023
Geef gegevens van uw werknemers op tijd door!
U ontvangt maandelijks een afrekennota gebaseerd op de door u aangeleverde gegevens. Als wij de gegevens van uw werknemers niet op tijd ontvangen, is uw premienota ook niet actueel. Zorg er dus voor dat wij alles op tijd hebben. En dat de gegevens die u aanlevert kloppen. Lees verder
 
Maak het uzelf makkelijk met automatische incasso
Betaal de premienota op tijd, dat voorkomt kosten. Maak daarom gebruik van onze automatische incasso. Dan hebt u geen omkijken naar het betalen van uw pensioenpremie. Het formulier voor de automatische incasso kunt u downloaden in Mijn Pensioenadministratie. Nooit meer rente betalen, omdat u te laat geld had overgemaakt? Kies dan voor automatische incasso!
Maatschappelijk verantwoord beleggen: website vernieuwd
In onze vorige digitale nieuwsbrief las u al over het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid van ons fonds. Daarin blijven we stappen zetten. Kort geleden plaatsten we compleet vernieuwde informatie over maatschappelijk verantwoord beleggen op onze website. Die nieuwe content voor uw werknemers bestaat niet alleen uit woorden, maar ook uit beelden: een interview met bestuurslid Cor Filippini en een animatiefilmpje. Wijs uw werknemers hierop als u een vraag over de beleggingen van ons fonds krijgt.
'Bedrag ineens' waarschijnlijk vanaf 1 januari 2024
Het kabinet kondigde in 2020 een nieuwe keuzemogelijkheid aan voor iedereen die met pensioen gaat: een deel - maximaal 10% - van het pensioen in één keer opnemen. Dit werd al snel ‘bedrag ineens’ genoemd. De nieuwe ingangsdatum van 'bedrag ineens' is voorlopig 1 januari 2024. De Eerste Kamer moet hierover nog beslissen. 

Uw werknemers kunnen waarschijnlijk vanaf die datum dus 10% van hun pensioen in één keer op hun rekening krijgen. Ze kunnen ook voor een lager percentage kiezen, bijvoorbeeld 5%. Uw werknemer bepaalt zelf wat hij of zij met dat geld doet. De maandelijkse pensioenuitkering wordt wel lager als uw werknemer hiervoor kiest. Daar moet je dus wel rekening mee houden. Goed om te weten als u hier een vraag over krijgt!
Geen verhoging of verlaging van de pensioenen
Het was al enige tijd duidelijk dat we de pensioenen van uw werknemers met ingang van 1 januari 2023 niet zouden kunnen verhogen. Gelukkig hoefden we de pensioenen ook niet te verlagen. Lees verder
Eerste Kamer beslist over Wet toekomst pensioenen
De Wet toekomst pensioenen is in december goedgekeurd door de Tweede Kamer. Hierdoor lijkt de weg vrij voor het nieuwe pensioenstelsel. Als ook de Eerste Kamer de wet dit voorjaar goedkeurt, gaat de wet op 1 juli 2023 in.

Ons fonds bereidt zich hier samen met onze sociale partners op voor. Uw werknemers krijgen ook een nieuwe pensioenregeling. Deze nieuwe regeling gaat naar verwachting op 1 januari 2025 in.

Op een speciale webpagina leest u altijd het laatste nieuws. Dus: heeft één van uw werknemers een vraag over het nieuwe pensioenstelsel? Stuur hem of haar dan gerust naar onze website!
Vond u de informatie in deze nieuwsbrief nuttig?
Thumbs Up Thumbs Down

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile