BPFL: Nieuws voor gepensioneerden
april 2023
Maatschappelijk verantwoord beleggen: website vernieuwd
BPFL belegt voor jouw pensioen. We beleggen ‘maatschappelijk verantwoord’. Dit betekent dat we met onze beleggingen proberen de wereld te verbeteren. Voor de mens en de natuur. Maatschappelijk verantwoord beleggen betekent ook dat we níet beleggen in bedrijven die de wereld minder mooi maken.

Op die manier beleggen we al een aantal jaren, mede omdat veel gepensioneerden en (oud-)deelnemers hebben aangegeven het zo te willen. Doel van ons fonds: al onze beleggingen zijn vanaf 2024 maatschappelijk verantwoord.

Daarin blijven we stappen zetten. Kort geleden plaatsten we compleet vernieuwde informatie over maatschappelijk verantwoord beleggen op onze website. Die nieuwe informatie bestaat niet alleen uit woorden, maar ook uit beelden. Zo vind je daar een interview met bestuurslid Cor Filippini en een animatiefilmpje.
Geen verhoging of verlaging van je pensioenuitkering
Het was al enige tijd duidelijk dat we de pensioenen met ingang van 1 januari 2023 niet zouden kunnen verhogen. Daarvoor is onze dekkingsgraad gewoon te laag. Gelukkig hoefden we je pensioen ook niet te verlagen.

Lees verder
 
Eerste Kamer beslist over Wet toekomst pensioenen
De Wet toekomst pensioenen is in december goedgekeurd door de Tweede Kamer. Als ook de Eerste Kamer de wet dit voorjaar goedkeurt, gaat de wet - en dus het nieuwe pensioenstelsel - op 1 juli 2023 in. Ons fonds bereidt zich hier samen met onze sociale partners op voor. Je krijgt ook een nieuwe pensioenregeling. Deze nieuwe regeling gaat naar verwachting op 1 januari 2025 in.

Lees altijd het laatste nieuws over het nieuwe pensioenstelsel.
Betaaldata in 2023
Ons pensioenfonds maakt je pensioen elke maand over op de 23ste. Maar er zijn een paar uitzonderingen op die regel. Bijvoorbeeld als de 23ste in het weekend valt. Hier zie je op welke data we je pensioen in 2023 overmaken.
Mis je informatie van ons?
Of zijn er dingen die wat jou betreft beter kunnen? Op elke pagina van onze website zie je rechtsonder een speciale knop ('Geef je feedback'). Als je daar op klikt, kun je direct aangeven wat wij aan informatie moeten toevoegen of veranderen. Alvast bedankt voor je tips!
Vond je de informatie in deze nieuwsbrief nuttig?
Thumbs Up Thumbs Down

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile