Juli 2023
Terugkijken: webinar over het nieuwe pensioenstelsel
Donderdag 6 juli 2023 organiseerden we, speciaal voor werkgevers, een webinar over het nieuwe pensioenstelsel. Daarin vertelden we wat het nieuwe pensioenstelsel betekent voor de nieuwe pensioenregeling van BPFL. En wat dit voor u en uw werknemers betekent. Maar liefst 127 werkgevers namen deel aan het webinar. Zij waren heel positief en stelden veel vragen. Hebt u het webinar gemist? Of wilt u het in alle rust nog een keer terugkijken? Dat kan! Klik hier.
Verkort jaarverslag 2022: 'Een jaar met ups en downs"
Ons fonds maakt elk jaar een jaarverslag. Dat verslag is erg uitgebreid. Daarom maken we ook een makkelijke leesbare samenvatting: het verkort jaarverslag. Zo krijgen u en uw werknemers in een handomdraai een goed beeld van de belangrijkste zaken die in 2022 bij ons fonds speelden. Lees verder
Nieuw: factuur ontvangen als pdf per e-mail
Sinds kort kunt u facturen ook als pdf per e-mail ontvangen. Dit kunt u zelf instellen in Mijn Pensioenadministratie. U hoeft hiervoor alleen een e-mailadres in te vullen in ‘Mijn Pensioenadministratie’. Dit zijn de stappen:
- Log in op ‘Mijn Pensioenadministratie
Klik na het inloggen rechtsboven op de ‘+’ naast de bedrijfsnaam
- Kies voor ‘Bedrijfsprofiel’
- Vul in het veld ‘E-mailadres factuur’ het e-mailadres in waarop u de pdf wilt ontvangen
Vanaf 1 januari 2024: werknemers aanmelden vanaf 18 jaar
Vanaf 1 januari 2024 gaan uw werknemers vanaf 18 jaar pensioen opbouwen bij ons fonds. Nu is dit nog 21 jaar. Dit is een gevolg van de nieuwe pensioenwet. Zo bouwen uw werknemers eerder pensioen op en lopen jongeren die op 18-jarige leeftijd bij u in dienst zijn geen pensioenopbouw mis.

Wat betekent dit voor u als werkgever? Net als nu levert u de gegevens van uw werknemers bij ons aan via de uniforme pensioenaangifte (UPA). Vanaf 1 januari 2024 start de pensioenopbouw van uw werknemers vanaf 18 jaar. U gaat ook premie voor deze werknemers betalen. Uw premienota kan dus hoger worden, omdat meer werknemers pensioen opbouwen.
Kies voor het gemak van automatische incasso
Automatische incasso maakt uw premiebetaling nóg gemakkelijker. Door het afgeven van een machtiging voor automatische incasso, kiest u voor het gemak. En u voorkomt eventuele extra kosten door te late betaling. U regelt het snel en makkelijk met het machtigingsformulier, dat u kunt downloaden via
Mijn Pensioenadministratie.
Het UPO: mooi moment voor een pensioencheck
In juni ontvingen uw werknemers hun nieuwe uniforme pensioenoverzicht (UPO) over 2022. In dit persoonlijke pensioenoverzicht leest uw werknemer hoeveel pensioen er voor hem of haar bij ons fonds is geregeld. BPFL is een digitaal fonds. Daarom ontvingen de meeste werknemers een bericht dat het UPO klaarstaat in Mijn Pensioencijfers op onze website. Een klein deel ontving nog een papieren versie van hun nieuwe UPO.

Het is belangrijk dat uw werknemers hun pensioen af en toe bekijken, zodat zij weten hoe ze ervoor staan. Het ontvangen van het pensioenoverzicht is hiervoor een mooi moment. Tip uw werknemers om er even tijd voor te nemen.
Gaan uw werknemers ook voor digitaal?
We informeren uw werknemers zoveel mogelijk digitaal. Dus ook over het nieuwe pensioenstelsel en wat dit voor hen betekent. In juni stuurden we een brief naar uw werknemers van wie we nog geen e-mailadres hebben. Daarin vroegen we hen om hun e-mailadres aan ons door te geven. Wilt u uw werknemers ook erop wijzen dat het belangrijk is om hun e-mailadres door te geven? Lees verder

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile