Nieuwsbrief deelnemers
September 2023
Duidelijke informatie over uw nieuwe pensioen. Hoe pakken we dat aan?
Een duidelijker en persoonlijker pensioen. Daar draait het om in de nieuwe Wet toekomst pensioenen, die op 1 juli 2023 is ingegaan. In die wet staat ook dat u duidelijke informatie krijgt over uw pensioen en over de keuzes die u kunt maken. Maar ook hoe u dat doet. Hoe pakken we dat aan bij ons fonds?

Lees verder
Nieuwe regels voor voordelig sparen voor uw pensioen
De nieuwe pensioenregels gelden sinds 1 juli 2023. Maar één nieuwe regel is (met terugwerkende kracht) ingegaan op 1 januari 2023. U kunt privé een hoger bedrag bijsparen voor aanvulling op uw pensioen. Er is meer ruimte voor aftrek van lijfrentepremies gekomen. Meer hierover leest u op de website van de Belastingdienst.
Niet tevreden? Laat het ons weten!
We vinden het vervelend als u ergens niet tevreden over bent. Zeker als het om zoiets belangrijks gaat als uw pensioen. Niet tevreden over ons? Neem contact met ons op. Dan zoeken we samen een oplossing. En gebruiken we uw mening om onze dienstverlening beter te maken.

Lees verder
Uw UPO komt eraan
U ontvangt elk jaar vóór 1 oktober een overzicht van uw pensioen bij ons fonds: het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Een mooi moment om te kijken of u met uw pensioen op de goede weg bent! Bent u digitaal bereikbaar voor ons fonds? Dan krijgt u een e-mail van ons: uw UPO staat voor u klaar. Als u inlogt op uw persoonlijke omgeving Mijn Pensioencijfers, kunt u het laatste overzicht van uw pensioen bekijken.

Bekijk het UPO goed. Zijn de bedragen in lijn met vorig jaar? Staat uw partner op het UPO vermeld? Als er iets niet klopt, neem dan contact met ons op.
Gaat u ook voor digitaal?
We informeren u het liefst zoveel mogelijk digitaal. Bijvoorbeeld over uw nieuwe pensioen of het UPO. Daarmee besparen we namelijk kosten. Zet uw informatieprofiel op digitaal in Mijn Pensioencijfers. U krijgt dan per e-mail een seintje als er persoonlijke pensioeninformatie voor u klaarstaat in Mijn Pensioencijfers. En u steunt meteen een goed doel. De kosten die we dit jaar besparen, maken we over naar Stichting Vier het Leven.
Meld u aan voor de workshops over pensioen
Wilt u meer weten over uw pensioen en hoe de Pensioenplanner werkt? Dan hebben we goed nieuws. De workshops over pensioen komen er weer aan! Tijdens de workshop krijgt u informatie over pensioen en de keuzes die u kunt maken. Ook leggen we u uit hoe de Pensioenplanner werkt. En we vertellen over uw nieuwe pensioen, dat eraan komt. De workshops zijn dus ook interessant als u nog niet met pensioen gaat. De workshops vinden plaats in de komende maanden.

Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan via onze website.
'Er worden straks grote risico's genomen met mijn pensioen'
Pensioenmythe
Veel mensen zijn bang dat pensioenfondsen in het nieuwe pensioenstelsel meer risico’s gaan nemen met beleggen. En dat hun pensioen daardoor veel hoger of lager wordt. Dit wordt ook wel een ‘casinopensioen’ genoemd. Maar is dat ook echt zo?

Lees verder

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile