Nieuwsbrief gepensioneerden
September 2023
Duidelijke informatie over uw nieuwe pensioen. Hoe pakken we dat aan?
Een duidelijker en persoonlijker pensioen. Daar draait het om in de nieuwe Wet toekomst pensioenen, die op 1 juli 2023 is ingegaan. In die wet staat ook dat u duidelijke informatie krijgt over uw pensioen en over de keuzes die u kunt maken. Maar ook hoe u dat doet. Hoe pakken we dat aan bij ons fonds?

Lees verder
Gaat u ook voor digitaal?
We informeren u het liefst zoveel mogelijk digitaal. Bijvoorbeeld over uw nieuwe pensioen of het UPO. Daarmee besparen we namelijk kosten. Zet uw informatieprofiel op digitaal in Mijn Pensioencijfers. U krijgt dan per e-mail een seintje als er persoonlijke pensioeninformatie voor u klaarstaat in Mijn Pensioencijfers. En u steunt meteen een goed doel. De kosten die we dit jaar besparen, maken we over naar Stichting Vier het Leven.
Scheiden en pensioen: wat komt daarbij kijken?
Stel, u en uw partner gaan uit elkaar. Dat is al vervelend genoeg. Maar u moet daarbij ook heel wat regelen. Wat veel mensen niet weten, is dat ook het ouderdomspensioen verdeeld moet worden. Oók als u al met pensioen bent. Dat staat in de ‘Wet Verevening pensioenrechten bij scheiding’. Er zijn ook regels voor het partnerpensioen.

Lees verder
Niet tevreden? Laat het ons weten!
We vinden het vervelend als u ergens niet tevreden over bent. Zeker als het om zoiets belangrijks gaat als uw pensioen. Niet tevreden over ons? Neem contact met ons op. Dan zoeken we samen een oplossing. En gebruiken we uw mening om onze dienstverlening beter te maken.

Lees verder
'Er worden straks grote risico's genomen met mijn pensioen'
Pensioenmythe
Veel mensen zijn bang dat pensioenfondsen in het nieuwe pensioenstelsel meer risico’s gaan nemen met beleggen. En dat hun pensioen daardoor veel hoger of lager wordt. Dit wordt ook wel een ‘casinopensioen’ genoemd. Maar is dat ook echt zo?

Lees verder

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile