Nieuwsbrief
oktober 2023
De toekomst van ons fonds: hoe staat het ervoor?
De sluiting van de fabriek in Groningen heeft aan het einde van ons pensioenfonds bijgedragen. Wij onderzoeken twee opties voor de toekomstige uitvoering van uw pensioenregeling: de opgebouwde pensioenen gaan over naar een verzekeringsmaatschappij of naar een ander pensioenfonds.

Lees verder
Wat betekenen de vernieuwde pensioenregels voor uw pensioen bij ons fonds?
U hebt er vast over gelezen of gehoord: op 1 juli 2023 zijn de nieuwe pensioenregels ingegaan. Op internet, radio, tv en sociale media hebt u de spotjes van de overheid misschien al voorbij zien komen. Pensioenfondsen hebben nog een aantal jaren de tijd voordat ze die regels daadwerkelijk moeten toepassen. Voor Pensioenfonds Niemeijer geldt dat niet. We gaan de vernieuwde pensioenregels namelijk niet uitvoeren.

Lees hier hoe dat zit
De klachtenregeling van ons fonds
Hebt u een klacht? Laat het ons dan weten, dan gaan we hiermee aan de slag. U kunt op verschillende manieren uw onvrede aan ons laten weten. In het schema op de pagina ‘Klachten en geschillen’ leest u hoe u dat doet. En wat wij er daarna mee doen.

Het bestuur van ons fonds is betrokken bij het klachtenproces. Wij kijken regelmatig mee bij het behandelen van klachten. We staan open voor uw klachten en voor uw feedback; we leren van uw klachten! Meer weten? Bekijk dan hier ons klachtenbeleid.
Onze financiële positie
De financiële positie van ons pensioenfonds is te zien aan de dekkingsgraad. Dit percentage geeft de relatie weer tussen de waarde van de beleggingen van een pensioenfonds en het kapitaal dat een pensioenfonds nodig heeft. De dekkingsgraad verschilt van dag tot dag want de waarde van onze beleggingen verandert namelijk steeds.

Augustus
De dekkingsgraad over de maand augustus is 140,5%. Dit is een daling van 1% punt vergeleken met de maand ervoor. Onze beleidsdekkingsgraad (De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden) liet in augustus wel een stijgende lijn zien. Deze steeg van 135,6% naar 136,1%. Ons fonds is financieel ‘gezond’ bij een beleidsdekkingsgraad van 112,6%. De huidige beleidsdekkingsgraad ligt hier ruim boven. Lees hier meer over onze financiële positie.
Betaalgegevens veranderen? Geef het door via Mijn Pensioencijfers
Hebt u een nieuw rekeningnummer? Of wilt u loonheffingskorting toepassen (of juist niet meer) op uw pensioen van ons fonds? Dan kunt u dit vanaf nu zelf snel en eenvoudig aanpassen in Mijn Pensioencijfers. Dit is uw persoonlijke omgeving op onze website.

Lees verder
Pensioenfonds Niemeijer informeert u regelmatig over het laatste nieuws.
 
Reageren kan via pf-niemeijer@azl.eu
Afmelden
Privacyverklaring
Disclaimer

Deze nieuwsbrief is verzonden aan
mobile